Làm cố như thế nào để bức tốc kiến thức với tài năng làm bài xích để đạt điểm cao trong kì thi khảo sát quality đầu năm mới môn Tiếng Anh lớp 7 sắp đến tới? Đề điều tra khảo sát chất lượng đầu xuân năm mới môn Tiếng Anh lớp 7 bao gồm câu trả lời như một tài liệu xem thêm mang lại lợi ích mang lại quá trình ôn thi của người sử dụng. Hi vọng, với phong phú và đa dạng các thắc mắc trắc nghiệm vào đề thi Tiếng Anh lớp 7 này sẽ giúp các bạn ôn tập thật hiệu quả.

Bạn đang xem: Khảo sát cl đầu năm lớp 7


Đề khảo sát điều tra unique đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 - Đề 1

KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG ĐẦU NĂM

Môn: Tiếng Anh 7

Thời gian: 45 phút ít (không nhắc thời hạn giao đề)

(Đề soát sổ ni có tất cả 01 trang, học sinh làm bài xích trực tiếp vào đề)

I – Select the best options: (10 0,25 = 2,5 mk)

1. Hoa……….…….television every night.

A. watch

B. watchs

C. watches

D. watching

2. I’ll have sầu a party……….…….my birthday.

A. for

B. in

C. on

D. of

3. ……….…….you like a cup of coffee? - Yes, please.

A. Will

B. What

C. Which

D. Would

4. Thursday is……….…….day of the week.

A. the five

B. fifth

C. the fifth

D. the fiveth

5. Will she be miễn phí this afternoon? - ……….…….

A. No, she won’t

B. No, she doesn’t

C. No, she isn’t

D. No, she hasn’t

6. We’ll meet in front……….…….the cinema.

A. in

B. on

C. of

D. to


7. They feel very unhappy……….…….they doesn’t have any friends in this new town.

A. and

B. but

C. because

D. so

8. ……….…….are you going khổng lồ hold the party? - In our garden.

A. Who

B. Which

C. What

D. Where

9. How……….…….is it from your house khổng lồ school? - About 2 km.

A. far

B. long

C. old

D. much

10. We will……….…….our friends next Saturday.

A. meeting

B. meets

C. meet

D. khổng lồ meet

II. Change these sentences inlớn the negative sầu & interrogative sầu forms: (5 0,5 = 2,5 mk)

1. Lan goes to school six days a week.

->………………………………………………………………………………………………….

->…………………………………………………………………………………………………?

2. Hoang & Hang are playing badminton.

->………………………………………………………………………………………………….

->…………………………………………………………………………………………………?

3. Jane will be busy tomorrow morning.

->………………………………………………………………………………………………….

->…………………………………………………………………………………………………?

4. My father gets up early.

->………………………………………………………………………………………………….

->…………………………………………………………………………………………………?

5. His brother, Hung, can play soccer very well.

->………………………………………………………………………………………………….


->…………………………………………………………………………………………………?

III. Fill in each numbered blank with one suitable word: (10 0,25 = 2,5 mk)

35 Newton Drive

London SW6

5th October

Dear Jane,

(1)…………….are you? I’m fine. I’m in London, (2)…………….the International School of English. I’m in (3)…………….7A with eleven other students. They (4)…………….all from different countries – France, Argentimãng cầu, Đất nước xinh đẹp Thái Lan, Spain and nhật bản. Our teacher’s (5)……………. is John Smith. He is very nice. He’s funny & he’s a very good (6)…………….

My new (7)……………. is at the top of the letter. I (8)…………….with an English family, the Browns. Mr. & Mrs. Brown (9)…………….three children. Thomas is fifteen, Andrew is thirteen and Catherine is nine. They’re (10)…………….friendly, but it isn’t easy to lớn understvà them!

Write to lớn me soon.

Love,

Dane

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

IV. Write the questions for these answers: (5 0,5 = 2,5 mk)

1. ………………………………………………………………………………………………….?

-> 04 33 973 000

2. ………………………………………………………………………………………………….?

-> It’s about one kilometre from my house lớn Thu Le zoo.

3. ………………………………………………………………………………………………….?

-> I live sầu with my parents.

4. ………………………………………………………………………………………………….?

-> My name’s Jerry.

5. ………………………………………………………………………………………………….?

-> I go to school on foot.

Đáp án Đề điều tra khảo sát unique đầu năm mới môn Tiếng Anh lớp 7 số 1

Câu I: (10 0,25 = 2,5 mk)

1. C watches

2. C

on

3. D

Would

4. C

the fifth

5. A

No, she won’t

6. C

of

7. C

because

8. D

Where

9. A

far

10. C

meet


Câu II: (5 0,5 = 2,5 mk)

1. -> Lan does not (doesn’t) go to lớn school six days a week.

-> Does Lan go lớn school six days a week.?

2 -> Hoang and Hang are not (aren’t) playing badminton.

-> Are Hoang và Hang playing badminton?

3. -> Jane will not (won’t) be busy tomorrow morning.

-> Will Jane be busy tomorrow morning?

4. -> My father does not (doesn’t) get up early.

-> Does your father get up early?

5. -> His brother, Hung, can not (can’t) play soccer very well.

-> Can his brother, Hung, play soccer very well?

Câu III: (5 0,5 = 2,5 mk)

1.

How

2.

in

3.

class

4.

are

5.

name

6.

teacher

7.

address

8.

live

9.

have

10.

very

Câu IV: (5 0,5 = 2,5 mk)

1. What’s your telephone number?

2. How far is it from your house to Thu Le zoo?

3. Who do you live sầu with?

4. What’s your name?

5. How vì chưng you go khổng lồ school?

=== The end ===

Đề soát sổ unique đầu năm môn Tiếng Anh lớp 7 - Đề 2

I. Choose the best option to lớn complete the following sentences. (3,0 points)

1. ________ grade are you in?

A. When

B. Which

C. Where

D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. on – at

B. in – on

C. in – at

D. on – in

3. – "Hi, Phong. Nice to meet you again!"- "Hi, Kha. Nice to meet you, ______."

A. too

B. also

C. so

D. then

4. __________ is from your house to lớn the post office?

A. How much

B. How many

C. How often

D. How far

5. How __________ rice vày you want?

A. much

B. many

C. a lot of

D. lots of

6. "What"s your ___________, Hoa?" "- It"s Ptê mê. My middle name is Thi."

A. middle

B. family

C. full

D. age

7. Would you lượt thích _______ a movie?

A. see

B. seeing

C. khổng lồ seeing

D. khổng lồ see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. not have

B. don"t have

C. doesn"t have

D. isn"t have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. classroom

B. classmate

C. class

D. neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. big

B. the biggest

C. the bigger

D. bigger


II. Read the passage then answer the questions below. (2,5 points)

Thu is a new student in class 7 B. She is from Da Nang and her parents still live sầu there. She lives with her uncle & aunt in Ho Chi Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes to lớn school by xe đạp. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn"t have sầu many friends. She is unhappy. She misses her parents and her friends in Da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go lớn school?

..........................................................................................................

4. Does she have sầu a lot of friends in Ho Chi Minch City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B. (1,0 points)

A

B

Answer

1, How old are you?

2, How bởi you go khổng lồ school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking to lớn on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

1. C .

2………

3………

4………

5………

6………

Iv. Give the correct form or of the verbs in brackets. (1,0 point)

1. My father ___________ (listen) khổng lồ the radio everyday.

2.Let"s _____________ (meet) in front of the movie theater.

3.Nga ______________ ( talk) to her friends now

4.Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho Chi Minc City at the moment.

V. Put the words provided in the correct order khổng lồ make meaningful sentences. (2,5 points)

1.our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1.with / her / lives / Hoa / in / uncle và aunt / Ha Noi.

...................................................................................................................

1.house/ is / the market? / far/lớn /from/ how / it / Trang"s

...................................................................................................................


1.goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / lớn / by

...................................................................................................................

1.many / students / my / have sầu / doesn"t / old class/./

...................................................................................................................

——————-The end——————-

Đáp án đề thi điều tra khảo sát quality đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh

I. (3,0 points) 1. B 2. C 3. A 4. D 5. A 6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

0.3 for each correct answer

II. (2,5 points)

1. She is from Da Nang.

2. She lives in Ho Chi Minch City.

3. She goes khổng lồ school by bike.

4. No, she doesn"t have sầu many friends in Ho Chi Minc City.

5. Because she misses her parents & her friends in Da Nang.

0,5 for each correct answer

III. (1 point) 2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D 0,2 for each correct answer

IV. (1 point) 1. listens 2. meet 3. is talking 4. comes – is staying

0,2 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle and aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang"s house lớn the market?

4. Mr Hoang goes to lớn work by bus every day.

5. My old class doesn"t have sầu many students.

0,5 for each correct answer

Đề thi điều tra chất lượng đầu xuân năm mới lớp 7 môn giờ đồng hồ Anh - Đề 3

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently. (1.0p)

1.

A. thin

B. bird

C. shirt

D. girl

2.

A. healthy

B. everything

C. this

D. thank

3.

A. children

B. teacher

C. chair

D. school

4.

A. volunteer

B. share

C. nightmare

D. prepare

5.

A. wanted

B. liked

C. needed

D. decided

II. Choose the best answer. (2.0ps)

1. What are you..................? -I"m playing soccer.

A. Do B. lớn vày C. doing D. does

2. Peter........khổng lồ Linda about his vacation last week.

A. talks B. talked C. talking D. to lớn talk

3. ............is the matter with you? – I have sầu a toothabít.

A. What B. How C. When D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat và short.

A. Like B. at C for D. after

5. Would you like.................................with us, Mai?

A .have sầu lunch B. having lunch C. to lớn have sầu lunch D. to have sầu a lunch

6. ...............is it from your house to lớn your school ? – About 2 km

A.How far B. How many C. How long D. How much is it.

7. It"s half................five now.

A. to B. past C. from D. by

8. We have sầu a literature class.................eight forty.

A. On B. in C. by D. at

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. begins B. beginning C. to begin D. begin

10. I don"t know how..........................this lesson.

A. to learn B. learn C. learning D. learned

III-Give sầu the right khung of the verbs in brackets. (1.0p)

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... lớn the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) to work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.


7. Why ..............................you ..............................(not go ) to the tiệc nhỏ last night?

8. .I"m going to the post office (buy).............................. some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. (10p)

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn"t run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give sầu students too many homework.

6. Mr. Pike works in a hospital for five days a week.

7. I think, Tam is a more lazier student than Hoa is.

8. My children don"t like those kind of Chinese toys.

9. I like studying history and I find this subject very interested.

10. Peter is a very more careful driver than Tom.

V. Read the passage and answer the questions. (2.5ps)

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, and explore volcanoes...... Some Home Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. And they can bởi housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet"s name was Homer. They cleaned things và they made things. But they were not real. Notoàn thân was able to make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will vì chưng things that we can"t vì chưng. Or they will vì chưng things that we don"t want to vày. Or they will vì things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to lớn fight fires. Soldier Robots will be able to lớn help us fight wars. Doctor Robots will be able to help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have sầu in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same . (2.5 p)

1. What is your brother"s favourite sport?→What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→Nobody............................................

3. How much does this television cost?→What.......................

4. She is a beautiful dancer → She ...................................

5. The article is very long.→What.....................................!

6. We started lớn live sầu here in 2012.→ We have.......................................................

7.Mary didn"t go lớn school yesterday because of her sickness.

→Because Mary............................................................

8 .What is your daughter"s age ? → How old......................................?

9 .Mr. Pike plays table tennis well.→Mr. Pike is..............................

10. The thử nghiệm was difficult but many students did it well.

→Although...........................

Đáp án đề thi điều tra khảo sát quality đầu năm mới lớp 7 Anh số 3

I. (1,0 points) 1A 2C 3 chiều 4A 5B

0,2 for each correct answer

II. (2,0 points)

1.C 2.B 3.A 4.A 5.C

6.A 7.B 8.D 9.D 10.A

0,2 for each correct answer

III. (1,0 points)

1. isn"t going (won"t go)

2 didn"t go

3. doesn"t study / will feel

4. has never eaten

5. Have sầu you ever visited / went

6. brush

7- didn"t you go

8- to buy0,1 for each correct answer

IV. (1,0 points)

1. waters -> water

2. careless -> carelessly

3. cutted -> cut

4. are -> is

5. many -> much

6. for -> bỏ

7. more -> bỏ

8. kind -> kinds


9. interested -> interesting

10. very -> much / bỏ

0,1 for each correct answer

V. (2,5 points)

1. It is a special kind of machine.

2. No, it doesn"t.

3. Worker robots can help make cars và explore volcanoes.

4. No, it wasn"t. (The first real robot was made in 1961)

5. We will have sầu Fire Robots; Soldier Robots; Doctor Robots & Inventor Robots.

0,5 for each correct answer

VI. (2,5 points)

1. What sport does your brother lượt thích best?

2. Nobody plays better than hlặng in the club.

3. What is the price of this television?

4. She dances beautifully.

5. What a long article!

6. We have lived here since 2012.

7. Because Mary was siông chồng, she didn"t go lớn school yesterday.

8. How old is your daughter,?

9. Mr. Pike is a good table tennis player.

10. Although the chạy thử was difficult, many students did it well.

0,25 for each correct answer

Đề thi khảo sát unique đầu xuân năm mới lớp 7 môn tiếng Anh - Đề 4

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. A. natural

B. solar

C. planet

D. fact

2. A. should

B. around

C. house

D. sound

3. A. celebrate

B. cousin

C. city

D. cinema

Exercise 2: Choose the word whose stress is different from the others

1. A. welcome

B. upstairs

C. hobby

D. eggshell

2. A. difficult

B. unusual

C. expensive

D. occasion

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. In the future, many cars will run ________ electrithành phố, which doesn’t cause air pollution.

A. in

B. on

C. by

D. with

2. Robots make oto manufacturing ________ because they can take on dangerous jobs in place of humans.

A. stronger

B. safer

C. larger

D. heavier

3. Some of her paintings are displayed at the local ________.

A. art gallery

B. museum

C. stadium

D. hospital

4. Life in the countryside is ________. There aren’t many things to lớn vì chưng there.

A. interesting

B. inconvenient

C. boring

D. noisy

5. To ________ waste we should avoid buying products with a lot of packaging.

A. recycle

B. reuse

C. reduce

D. remake

6. ‘Can you tell me the way lớn Tan Ky House please?’

‘________. Go straight, then turn right.’

A. Certainly

B. Let’s go

C. Good idea

D. My pleasure

7. You should turn the tap ________ when you brush your teeth khổng lồ save water.

A. up

B. down

C. on

D. off

8. There are lots of ________ problems nowadays, mainly because of pollution.

A. natural

B. social

C. practical

D. environmental

9. ________ robots can help khổng lồ teach children in the classroom, they will never replace teachers.

A. When

B. Although

C. Because

D. If

10. I bởi vì not agree _______ the idea that robots will be useful lớn us in the future.

A. with

B. in

C. on

D. by

Exercise 4: Complete the sentences with the correct size or tense of the verbs in brackets

1. Robots ____________ (change) our life in the near future.

2. Since 2014 we ____________ (sell) millions robots helping in households.

3. Yesterday we ____________ (study) the roles of robots in the future.

4. The children ____________ (play) Clip games upstairs. It’s really noisy!

5. ____________ (you/ ever/ see) a humanoid robot?

Exercise 5: Choose the correct answers lớn complete the passage

New Year is one of the most important (1) ________ in the United States. On New Year’s Eve, most people go to the parties. At twelve sầu o’clock at night, everyone says “Happy New Year” and they (2) ________ their friends & relatives good luông chồng. New Year’s parties usually last a long time. Many people don’t go trang chủ (3) ________ morning. Another holiday, Halloween, is mainly for children. On this holiday children (4) ________ as witches, ghosts or other characters. Most children go (5) ________ house lớn house và say “Triông chồng or Treat”, asking for candy or fruit. If the people at the house vì not give them candy, the children will play a triông xã on them. But this (6) ________ ever happens. Most people give sầu them candy or fruit.

1. A. competitions

B. festivals

C. decorations

D. traditions

2. A. wish

B. exchange

C. bring

D. play

3. A. in

B. on

C. for

D. until

4. A. put

B. make

C. dress

D. set

5. A. from

B. in

C. to

D. for

6. A. mostly

B. hardly

C. usually

D. always

Exercise 6: Complete the second sentence so that it has the same meaning khổng lồ the first one. Use the word in brackets.

1. What are your plans for the weekend? (do)

What _____________________

2. Peter knew how khổng lồ skate when he was 12. (could)

Peter ______________________

3. Robots are not as intelligent as humans. (than)

Humans ___________________

4. How long have you learned English? (start)

When _____________________

Exercise 7: Put the words in the correct order lớn make sentences.

1. was/ play/ I/ when/ chess/ six/ could/ I

_________________________________

2. couldn’t/ football/ was/ we/ play/ it/ raining /because

_________________________________

3. understand/ not/ she/ anything/ said/ I/ could

_________________________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm lớp 7 môn Tiếng Anh - Đề 4

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. B

Exercise 2: Choose the word whose căng thẳng is different from the others

1. B

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. B

3. A

4. C

5. C

6. A

7. D

8. D

9. B

10. A

Exercise 4: Complete the sentences with the correct form or tense of the verbs in brackets

1. Robots ____will change________ (change) our life in the near future.

Xem thêm: Cách Dùng Mệnh Đề Quan Hệ & Bài Tập Có Đáp Án Chi Tiết, 100 Câu Bài Tập Mệnh Đề Quan Hệ Lớp 9 Kinh Điển

2. Since năm trước we ____have sold________ (sell) millions robots helping in households.