Nằm vào bộ đề thi học kì 2 lớp 8, cỗ 6 đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 8 học tập kì 2 tất cả đáp án tiếp sau đây vày hanvietfoundation.org sưu tầm cùng đăng download. 6 Đề thi giờ Anh học kì 2 lớp 8 gồm giải đáp bao gồm nhiều dạng bài xích tập Tiếng Anh 8 mới khác nhau góp học viên lớp 8 tập luyện kĩ năng làm bài thi tác dụng.

Bạn đang xem: Đề thi học kì 2 lớp 8 môn toán


I. Đề thi giờ Anh lớp 8 học tập kì 2 gồm câu trả lời - Đề số 1

I. Listen and fill in the missing words

Tyên ổn and Ba have been pen pals for (1) ______________ years. Last year Tyên ổn was invited to lớn visit Vietnam. It was the (2)______________ time Tyên ổn went to lớn Vietnam with his (3)__________ . When the plane landed at the airport, the weather was (4)______________ & there were a lot of people there. They (5) ______________ a xe taxi khổng lồ a small hotel in the centre of the thành phố. After (6) ______________ in, they went lớn their room on the (7) ______________ floor. Tlặng was eager to lớn see the sight of the (8) ______________.

II. Circle the best answer A, B, C or D

9. Would you mind if I _________ TV?

A. watch

B. watched

C. watching

D. watches

10. The man _________ next to me is very nervous.

A. is sitting

B. sits

C. sitting

D. sat

11. I _________ a frikết thúc while I _________ the shopping.


A. met - was doing

B. met - did

C. was meeting – did

C. was meeting - was doing

12. Vietnam giới is a(n)_________.

A. rice exporting country

B. rice - export country

C. exporting - rice country

D. rice - exporting country

13. She told me _________ speak English well.

A. lớn how

B. how to

C. what to

D. so as to

14. _________, dark clouds appeared và it began lớn rain.

A. Fortunately

B. Unfortunate

C. Unfortunately

D. Lucky

15. In the _________ festival, the fire is made in the traditional way.

A. rice - cutting

B. boat - sailing

C. bull - fighting

D. rice - cooking

16. We are looking forward _________ you in May.

A. lớn seeing

B. to see

C. seeing

D. to lớn be seen

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

17. A. tribeB. limestoneC. minimizeD. participate
18. A. emergencyB. sugarC. galleryD. degree

III. Read the text & answer the questions below

Mai and Lan met each other ten years ago when they were both sixteen years old. They met each other in an evening English class when they had a comprehension lesson. Lan didn’t understand a word, so she asked Mai to help her and then they became cthua trận friends. They were together nearly everyday. They left school 2 years later.


Then Lan went to lớn the university but Mai didn’t. She married to a rich businessman & had two children. Lan continued to study for 4 years because she wanted lớn be a teacher. She had a lot of new friends but Mai is still one of her cthua friends. Now Lan is married and has a baby. She lives near Mai, so they meet very week. They often go for a walk in the park & talk about past things.

* Questions:

19. How old were Mai and Lan when they met each other?

………………………………………………………………………………………………….

20. Where did they meet each other?

………………………………………………………………………………………………….

21. Did Mai go lớn the university?

………………………………………………………………………………………………….

22. Why did Lan continue to lớn study for 4 years?

………………………………………………………………………………………………….

23. Are Lan & Mai cchiến bại friends?

………………………………………………………………………………………………….

24. Do you have any close friends?

………………………………………………………………………………………………….

IV. Write a story, using the following suggested words

25. Last week/ my class/ have/ day/ remember.

26. On the weekend/ we/ decide/ visit/ Con Son Pagoda.

27. When/ we/ come there, it/ start khổng lồ rain/ heavily.

28. We/ have/ wait/ 5 hours/ before/ the rain/ stop.

29. Everyone/ be/ very hungry, so/ we/ have lunch.

30. After lunch/ we/ begin/ lớn visit/ pagodomain authority.

31. Unfortunately/ it/ begin khổng lồ rain/ heavily again.

32. When/ the rain/ stop, it/ be/ 5pm.

33. Everybody/ get/ really wet/ cold.

34. We/ decide/ leave/ pagoda/ without/ watch anything.

ĐÁPhường ÁN

I. Listen & fill in the missing words

1. three 2. first 3. parents 4. fine

5. took 6. checking 7. fifth 8. city


II. Circle the best answer A, B, C or D

9. B 11. A 13. B 15. D 17. D

10. C 12. D 14. C 16. A 18. A

III. Read the text và answer the questions below

19. They were both sixteen years old.

đôi mươi. They met each other in an evening English class.

21. No, she didn’t.

22. Because she wanted to lớn be a teacher.

23. Yes, they are.

24. Ss’ answers.

IV. Write a story, using the following suggested words

25. Last week, my class had a day lớn rethành viên.

26. On the weekend, we decided khổng lồ visit Con Son Pagoda.

27. When we came there, it started khổng lồ rain heavily.

28. We had to wait for 5 hours before the rain stopped.

29. Everyone was very hungry, so we had lunch.

30. After lunch we began to visit the pagodomain authority.

31. Unfortunately, it begin to rain heavily again.

32. When the rain stopped, it was 5pm.

33. Everytoàn thân got really wet and cold.

34. We decided to lớn leave sầu the pagoda without watching anything

II. Đề khám nghiệm tiếng Anh 8 học tập kì 2 gồm giải đáp - Đề số 2

I. Pronunciation: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. twice B. flight C. piece D. mind

2. A. about B. around C. sound D. young

3. A. cover B. oven C. coffee D. company

4. A. plates B. cakes C. mates D. places

5. A. changed B. learned C. laughed D. arrived

II. Find the one choice that best completes the sentence:

5. A table with four chairs are.............. of the dining room.

A. in B. the middle C. in the middle D. about

6. You................... brush your teeth twice a day.

A. should B. can C. will D. have

7. Tyên ổn is a good student. He did very well in the first semester. His mother is................... hyên ổn.

A. sorry for B. sad C. proud of D. displeased

8. The new hotel __________ next year.

a. is opened b. will be opened c. is opening d. opens

9. Would you mind.................. on the light?

A. turn B. lớn turn C. turned D. turning

10. – Where is the fridge? – It"s.............. the corner of the kitchen.

A. in B. at C. to D. above

11. Did the children enjoy................... when they were on holiday?


A. themselves B. themself C. himself D. itself

12. Carmen didn"t use to lớn eat fish, but now she....................

A. used khổng lồ B. bởi vì C. does D. doesn"t

13. I never go to Australia. I.................. khổng lồ nước Australia yet.

A. went B. have been C. will go D. haven"t been

14. I"m................... Let"s vị something. How about going to a movie?

A. boring B. bore C. bored D. being bored

15. I"m hungry............... is for dinner this evening?

A. Why B. When C. How D. What

16. The old lady sat in a corner talking to lớn....................

A. himself B. itself C. herself D. themselves

17. I................... swimming very much.

A. wait B. try C. enjoy D. finish

18. The teacher said, "Come at 8 o"clock". The teacher told the students................... at 8 o"cloông chồng.

A. not khổng lồ come B. to come C. coming D. came

19. Mary is watching a film. She really likes it. Mary is really...................

A. to interest B. interest C. interested D. interesting

đôi mươi.................... to vì chưng homework today?

A. Have sầu you B. Do you have C. Must you D. You must

21. She knows that he worked really................... this semester.

A. good B. hardly C. better D. hard

22. Stop, boys! It"s __________ near the streets.

a. dangerous for playing b. dangerously to lớn play c. dangerous to lớn playing d. dangerous khổng lồ play

23. Do you mind if I switch on the radio? –...................

A. No, thank B. Yes, go ahead C. No, not at all D. Yes, you can

III. Reading comprehension: Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.

Ha long Bay

Ha Long – Bay of the Descending Dragon – is very..... (25)..... with both Vietnamese and..... (26)..... tourists. One of the..... (27)..... of Ha Long is the Bay"s..... (28)..... water and limestone mountains. The Bay"s water is clear..... (29)..... the spring & early summer. Upon arriving..... (30)..... Ha Long City, visitors will go along khổng lồ Cxuất xắc Beach. From the beach, visitors can hire..... (31)..... and go out khổng lồ the Bay. It is here that visitors will find some of Southeast Asia"s most..... (32)..... sites. Dau Go Cave sầu is one of the most beautiful..... (33)..... at Ha Long. It was the cave in which General Tran Hung Dao hid..... (34)..... stakes to beat the Mongols on Bach Dang River in 1288.

24. A. familiarly B. famous C. popular D. friendly

25. A. nation B. nationality C. international D. national

26. A. attractions B. places C. spaces D. sites

27. A. running B. noisy C. going D. calm

28. A. when B. during C. as D. while

29. A. in B. lớn C. on D. at

30. A. a boat B. a ship C. a ferry D. a yacht

31. A. beautiful B. beautifully C. beautifulness D. beauty


32. A. places B. areas C. caves D. regions

33. A. wood B. wool C. wooden D. woolen

IV, Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first:

1. The Smiths have tidied the house for Tet.

The house...............................................................................................................................

2. The last time he met her was in 2005.

He hasn"t.................................................................................................................................

3. The young man said, "I must go khổng lồ Cairo tomorrow".

The young man.......................................................................................................................

4. "Do you have any friends in this town?", she asked me.

She asked me..........................................................................................................................

ĐÁPhường. ÁN

I. Pronunciation: Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

II. Find the one choice that best completes the sentence:

6 - C; 7 - A; 8 - C; 9 - B; 10 - D;

11 - B; 12 - A; 13 - C; 14 - D; 15 - C;

16 - D; 17 - C; 18 - C; 19 - B; đôi mươi - C:

21 - B; 22 - D; 23 - D; 24 - C;

III. Reading comprehension: Choose the words or phrases that best fit the blank spaces.

25 - C; 26 - C; 27 - A; 28 - D; 29 - B;

30 - A; 31 - A; 32 - A; 33 - C; 34 - C;

IV, Complete the second sentence so that it has the same meaning lớn the first:

1 - The house has been tidied for Tet.

2 - He hasn"t met her since 2005.

3 - The young man said he had khổng lồ go to lớn Cairo the next day.

4 - She asked me if I had any friends in that town.

⇔ Tđam mê khảo thêm đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 8 gồm file nghe: Đề thi học tập kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh tất cả tệp tin nghe HOT

III. Đề thi cuối kì 2 lớp 8 môn giờ đồng hồ Anh có câu trả lời - Đề số 3

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: (1m)

5. A. these B. thank C. this D. their

6 A. started B. decided C. visited D. helped

7. A. diet B. disappear C. fill D. drill

8. A. no B. note C. son D. go

III. Choose the best answers. (3ms)

9. The festival was ___________________in the communal house yard.

A. designed B. met C. organized D. started

10. It"s difficult khổng lồ find ____________________at busy times in Da Lat.

A. accommodation B. waterfalls C. mountains D. resorts

11. The cup of coffee kept hlặng ___________________all night.

A. alone B. aloud C. awake D. asleep

12. Angkor Wat was _____________________built for Hindus.

A. immediately B. gradually C. traditionally D. originally

13. He is _____________________forgetting his homework.

A. always B. often C. never D. usually

14. Liz is interested in the _____________________conkiểm tra.

A. rice-cooked B. rice-cooking C. cooking-rice D. cooked-rice

15. Would you ____________________waiting here for a moment?

A. like B. please C. let D. mind

16. I don"t know how ____________________the game.

A. khổng lồ play B. played C. play D. playing

17. Mrs. Thoa was cooking ____________________Tuan arrived trang chủ.

A. because B. when C. while D. since

18. Six people from each team will participate ____________________this conkiểm tra.

A. khổng lồ B. with C. in D. for

19. Last night I... television when the phone rang.

A. watched B. was watching C. have sầu watched D. watches

trăng tròn. Will you pick me... after the party?


A. up B. on C. over D. through

IV. Read the passage carefully (2ms)

Tet or Lunar New Year holiday is the most important celebration for Vietnamese people. Tet is a festival which happens in late January or early February. Before Tet, people usually clean and decorate their homes. They go lớn market to buy candy, jams or dried water melon seeds. They also get new clothes which are worn at Tet. They often buy beach blossoms & marigolds which are traditional flowers on Tet holiday. Tet is a time for family members gather & have some special meals with special food such as sticky rice cakes. People often visit relatives và cthua thảm friends on the second day of the holiday.

*Check True (T) or False (F) (1m)

21............ Tet is the most important celebration in Vietphái nam.

22............ Tet happens in early January.

23............ People don"t clean and decorate their homes.

24........ People often visit relatives và cthảm bại friends on the first day of New Year.

*Answer the questions: (1m)

25. What is the other name of Tet?

...................................................................................................................................

26. When does Tet occur?

...................................................................................................................................

V. Rewrite the following sentences as directed (2ms)

27. Do you mind if I go out with my friends at night?

Would you mind if ________________________________________________

28. "Is Ha Long Bay a wonder of the world?" Ann said

Ann asked____________________________________________________

29. They decorated their house for the Tet holiday last weekover.

Their house_______________________________________________________

30. Lan/ like/ learn/English. ____________________________________________

ĐÁP. ÁN

II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: (1m)

5 - B; 6 - D; 7 - A; 8 - C;

III. Choose the best answers. (3ms)

9 - C; 10 - A; 11 - C; 12 - D; 13 - A;

14 - B; 15 - D; 16 - A; 17 - B; 18 - C; 19 - B; trăng tròn - A;

IV. Read the passage carefully (2ms)

21 - T; 22 - F; 23 - F; 24 - F;

25 - Lunar New Year holiday.

26 - It occurs in late January or early February.

V. Rewrite the following sentences as directed (2ms)

27 - Would you mind if I went out with my friends at night?

28 - Ann asked if/ whether Ha Long Bay were a wonder of the world.

29 - Their house was decorated for the Tet Holiday last weekkết thúc.

30 - Lan likes learning English.

IV. Đề thi tiếng Anh 8 học kì 2 có đáp án - Đề số 4

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. engineer B. excited C. experiment D. exhibition.

2. A. bình luận B. equipment C. improvement D. development

3. A. bean B. teammate C. speaker D. overhead

II. Choose the correct answer to lớn complete each sentence

6. Please let Nam ………………..... with you .

A. go B. khổng lồ go C. going D. goes

7. The exam was quite ..................................... we expected.

A. more easily B. more easy C. easier than D. easier as

8. What"s .............................. film you"ve sầu ever seen ?

A. good B. the best C. better D. well

9. He .................... five sầu gold medals since the beginning of the Sea Games.

A. win B. won C. is winning D. has won

10. The students are playing ............................... in the school yard.

A. happy B. happier C. happiest D. happily

11. My friend suggested .................................by bus.

A. going B. lớn go C. go D. goes

12. She told me .........................you this dictionary.

A. giving B. to give C. gave sầu D. given

13. Every milk bottle can be .......... thirty times.

A. recycled B. reused C. reduced D. returned

14. It"s too cold outside. Would you mind ........................... the window ?

A. to close B. cthua thảm C. closed D. closing

15. When passing Truong Tien Bridge, tourists often stop........... pictures.

A. take B. took C. to take D. taking

16. Life in the thành phố is different ................ life in the country.

A. with B. of C. from D. to

17. This is the boy ...................Tom.

A. calling B. calls C. called D. call

18. The oto looks very clean. .................you ................. it ?

A. Did/ wash B. Have/ washed C. Do/ wash D. Are/ washing


19. He hates.......................lớn bởi vì something by others.

A. being to ask B. asking C. being asked D. to lớn ask

đôi mươi. . I am afraid that I can’t agree ...................you.

A. about B. at C. on D. with

IV, Đọc đoạn vnạp năng lượng cùng chọn True/False (T/ F ) (2ms)

In the country of Đài Loan Trung Quốc, there is a wall that is 1,500 miles long. It is called the Great Wall of China .It winds uphill and down, through valleys & mountains. Every inch of this 1,500- mile wall was made by hvà. The Great Wall of Trung Quốc is made many, many years ago. The people of China made it to keep out their enemies. There are watch towers all along the way. The Wall is made of briông xã và earth. It is high and wide on top. People can walk along the top as if it were a road .

It is said that it took ten years khổng lồ build one part of this wall. No other defense line has ever been made as long as the Great Wall of Trung Quốc.

1/ The Great Wall isn’t in Trung Quốc.

2/ The people of Đài Loan Trung Quốc made it to keep out their enemies.

3/ It is said that it took 10 years to lớn build one part of this wall.

4/ The Great Wall isn’t made of brichồng & earth.

IV/ Viết lại câu cùng với trường đoản cú nhắc nhở :

1/ It is a conchạy thử in which participants have to lớn make fire.

It is a ………………………………………………

2/ Do many people live at My Son?

The tourist asked Tam………………………………..

3/ They advised us to lớn take a bus downtown.

We were ………………………………………….

4/ They built this house more than one hundred years ago .

This house ………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1 - A; 2 - A; 3 - D;

II. Choose the correct answer lớn complete each sentence

6 - A; 7 - C; 8 - B; 9 - D; 10 - D;

11 - A; 12 - B; 13 - A; 14 - D; 15 - C;

16 - C; 17 - C; 18 - B; 19 - C; đôi mươi - D;

IV, Đọc đoạn văn uống và lựa chọn True/False 

1 - F; 2 - T; 3 - T; 4 - F;

IV/ Viết lại câu với từ bỏ nhắc nhở :

1/ It is a conkiểm tra in which participants have khổng lồ make fire.

It is a fire-making conkiểm tra.

2 - The tourist asked Tam if/ whether many people live sầu at My Son.

3 - We were advised khổng lồ take a bus downtown.

4 - This house was built more than one hundred years ago.

V. Đề thi học tập kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 bao gồm giải đáp - Đề số 5

I. Rewrite the following sentences. Begin with the given words. (2,5 ps.)

1. They will build a new school in my neighborhood.

A new school........................................................................................ ………

2. “Eiffel Tower is in France” Nga told me

Nga told me..................................................................................................

3. “I can play the guitar và the piano.” Ba said

Ba said..............................................................................................................

4. They made the fire in the traditional way.

The fire..............................................................................................................

5.“I am going to lớn see a movie this evening”. Hoa said

Hoa said............................................................................................................

II/ Choose the best option A, B, C, or D. (3,75 ps.)

1. Christmas songs ............for people centuries ago.

A. were performed B. are performed C. performed D. was performed

2. The park ranger talked about the...........

A. original inhabitants B. inhabitants original

C. originally inhabitants D. inhabitants originally

3. He asked me ..........hlặng a cup of coffee.

A. make B. to lớn make C. making D. made

4. Would you mind .......... the windows?

A. closed B. closing C. lớn closing D. to close

5. Two team members have to make fire in a ..........

A. fire-making conthử nghiệm B. making-fire contest

C. contest for making fire D. conchạy thử of making fire

6. We ........dinner when Hoa came.

A. are having B. have had C. had D. were having

7. Yesterday I went khổng lồ the market and .........some vegetables.

A. buy B. buyed C. have sầu bought D. bought

8. Angkor Wat is one of the largest ............in the world.

A. wonders B. temples C. churches D. pagodas

9. She said she ......... a worker in a large factory.

A. is B. has been C. was D. will be

10. He said he ........the faucets in our house.

A. can fix B. could fix C. can fixed D. could fixed

11. "..........lớn come và have dinner with us"-"I"d love to but I" m busy".

A. Would you lượt thích B.Would you mind C. Do you want D.Could you please

12. The report shows........the rice- cooking festival was held.

A. what B. in what C. which D. how

13. " How did Mrs Quyen go to Hawaii? "- " She........a plane ".

A. made B. did C. took D. fly

14. Our accommodation is..........in the ticket price.

Xem thêm: Công Thức Tính Tổng Cấp Số Nhân Đầy Đủ, Lý Thuyết Cấp Số Nhân

A. included B. concluded C. stayed D. picked

15. She told me how ....English words well .

A. learn

B. khổng lồ learn

C. learned

D. learning

III/ Circle the word that has different pronunciation from that of the others. (1,25 ps.)